Niasiiniamidi - epäpuhtaan ja ikääntyvän ihon tehoaine

Niasiiniamidi on epäpuhtaan ja ikääntyvän ihon tehoaine

Miltä kuulostaa raaka-aine, joka voi samanaikaisesti hillitä talin tuotantoa, pitää ihohuokoset puhtaana sekä tasoittaa hienoja juonteita ja ryppyjä? Mitäpä jos kertoisimme, että sama raaka-aine voi lisäksi auttaa pigmenttimuutoksiin, ihon punaisuuteen tai kellertävään väriin sekä parantaa ihon kosteutta ja elastisuutta, täten tasoittaen ihon pinnan tekstuuria.

Tällainen raaka-aine todellakin on olemassa ja se tunnetaan nimellä niasiiniamidi.

Monipuolisten ominaisuuksiensa vuoksi siihen on helppo hullaantua ja tässä blogissa kerrommekin, miten sinä voit hyötyä niasiiniamidista!

Mitä niasiiniamidi on?

Niasiiniamidi, eli yksi B3-vitamiinin muoto, on vesiliukoinen vitamiini, josta hyötyy erityisesti epäpuhdas ja ikääntyvä iho. Kyseessä on suhteellisen pienikokoinen molekyyli, joka imeytyy hyvin ihoon. Bongaat niasiiniamidin INCI-listalta nimellä niacinamide. B3-vitamiinia voidaan hyödyntää ihonhoitotuotteissa myös nikotiinihapon (INCI-listalla niacin) ja sen estereiden (INCI-listalla esimerkiksi benzyl nicotinate tai myristyl nicotinate) muodossa.

Niasiiniamidi on yleisesti hyvin siedetty raaka-aine, mutta esimerkiksi nikotiinihappo on liitetty ihoärsytykseen. Muista siis kääntää purkki ja katsoa mitä tuotteesi sisältää!

Niasiiniamidi vaikuttaa ihon hyvinvointiin monella tavalla ja aiheuttaa iholle muun muassa seuraavanlaisen positiivisen "ketjureaktion":

👉🏻 Se muun muassa tukee keramidien tuotantoa ja osallistuu ihon suojakerroksen proteiinien, kuten keratiinin tuotantoon.

👉🏻 Sekä keramideilla että keratiinilla on tärkeä rooli ihon suojamekanismin kannalta, sillä niiden tehtävä on muun muassa estää kosteuden haihtumista iholta.

👉🏻 Suojamekanismin vahvistuessa ihon kosteustasapaino säilyy parempana ja lisäksi ihon vastustuskyky ulkoisille ärsykkeille, kuten pinta-aktiivisille aineille, paranee.

👉🏻 Iholla tämä voi näkyä ärsytyksen, tulehduksen ja punoituksen vähenemisenä.

Niasiiniamidi aknen ja epäpuhtaan ihon hoidossa

Niasiiniamidin tulehdusta vähentävä vaikutus voidaan liittää ihon suojamekanismin parantamiseen, mikä tekee siitä loistavan raaka-aineen tulehduksellisista iho-ongelmista, kuten aknesta, kärsivän ihon hoitoon.

Tulehtunut akneiho on usein myös herkkä, joten hellävarainen ja hyvin siedetty niasiiniamidi sopii myös siitä syystä akneiholle.

Sen lisäksi, että niasiiniamidi rauhoittaa ihon tulehdusta, toimii se myös epäpuhtauksista tai laajentuneista ihohuokosista kärsivän ihon hoitoon. Tässä niasiiniamidin teho perustuu siihen, että se voi vähentää talin, erityisesti iholta löytyvien diglyseridien, triglyseridien ja rasvahappojen, tuotantoa. Kun iho tuottaa vähemmän talia, se ei ala kertymään ihohuokosiin, jolloin myös ihon pinta näyttää tasaisemmalta. 

Lue myös artikkeli: Akne - kaikki mitä sinun tulisi tietää

Niasiiniamidi ikääntyvän ihon hoidossa

Niasiiniamidi on tehokas ja monipuolinen raaka-aine ikääntyvälle iholle, sillä se tasoittaa sekä ihon pintaa että sen väriä. Se muun muassa vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä, sillä se voi lisätä kollageenin tuotantoa. Ikääntyvän ja auringon UV-säteille altistuneen ihon kellertävää sävyä voidaan myös hoitaa niasiiniamidin avulla.

Ihon sävyä parantava vaikutus voidaan liittää niasiiniamidin antioksidanttiseen vaikutukseen, sillä sen on todettu estävän proteiinien glykaatiota, joka voi muun muassa estää ihoa kellertämästä.

Niasiiniamidi voi tuoda myös apua pigmenttimuutoksiin ja sitä onkin jo pitkään hyödynnetty ihoa kirkastavana raaka-aineena.

Kun iho ikääntyy, myös melanosyyttien, eli melaniinia valmistavien solujen määrä vähenee iholla. Melaniini määrittää ihon värin, estää vapaiden radikaalien tuotantoa ja suojaa ihoa palamiselta. Melaniinia on kahta eri tyyppiä, tummanruskeaa eumelaniinia ja punakeltaista feomelaniinia. Kun iho altistuu auringolle, eumelaniinin määrä iholla lisääntyy ja tämä näkyy pigmentaationa. Niasiiniamidi voi vähentää pigmentaatiota, sillä sen on havaittu estävän pigmenttiä täynnä olevan melaniinin siirtymistä ihon uloimmalle kerrokselle.

Näistä tuotteista löydät niasiiniamidia:

Kaipasipa ihosi apua sitten epäpuhtauksiin, tulehdukseen tai ikääntymismuutoksiin, suosittelemme sinua tarttumaan laadukkaaseen niasiiniamidia sisältävään tuotteeseen.

Alta löydät ihonhoidon asiantuntijoiden suosittelemat laadukkaat niasiiniamidia sisältävät tuotteet: 

Jos haluat vähentää epäpuhtauksia, valitse: Nourish London Balance kasvovesi

Vitaaminipitoinen Balance kasvovesi rauhoittaa talin tuotantoa ja mustapäiden syntymistä sekä virkistää ihoa raikkaalla omenan tuoksulla. “Mieto tuoksu, joka ei jää iholle pitkäksi aikaa. Epäpuhtaudet vähentyneet tämän tuotteen käytön myötä. Kosteuttava, sekaiholle hyvä tuote!” -Lotta

Osta Balance kasvovesi tästä.

Psst! Kaikki Nourish Londonin Balance-sarjan tuotteet sisältävät niasiimiamidia. Tutustu kätevästi kokeilusetin avulla!

Jos haluat rauhoittaa tulehtunutta ihoa, valitse: Olivia Klein Hydra Serum

Seerumi vähentää punoitusta ja tulehdusta sekä vahvistaa ihoa niasiiniamidin ansiosta. Käytä koko kasvoilla tai paikallishoitona tulehtuneella ihoalueella. “Ihon väri on tasoittunut ja kirkastunut, epäpuhtaudet vähentyneet. Sopii mun erittäin herkälle mutta rasvoittuvalle, lievästi epäpuhtaalle iholle.” -JM

Osta Hydra seerumi tästä.

Jos haluat rauhoittaa epäpuhtauksia, mutta samalla taklata ikääntymisen merkkejä, valitse: by mukk Smooth Sea seerumi

Se on monipuolinen niasiiniamidi seerumi, jossa niasiiniin yhdistyy hyaluronihapon ihon kimmoisuutta parantavat ja probioottien ihoa tasapainottavat vaikutukset. ”Päädyin ostamaan tämän seerumin, kun mietittiin työntekijän kanssa apua ärtyneelle ja kuivalle iholleni. Tämä tuote on yllättänyt minut riittoisuudellaan ja tuntuu olevan juuri sitä mitä ihoni kaipasi. Ideologia brändin takana on myös ihana. Teen mielelläni toistekin ostoksia twistbellä!” -Jonna

Osta Smooth Sea seerumi tästä

Mitä seuraavaksi?

  1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
  2. Haluatko asioida meillä paikan päällä? - Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon sähköisestä ajanvarauskalenteristamme tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
  3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista