99,4% asiakkaista suosittelee meitä! 💜
Yli 26.000 sensuroimatonta arvostelua ✅
Kaikkien arvostelujen keskiarvo 4,5 ⭐️
99,4% asiakkaista suosittelee meitä! 💜
Yli 26.000 sensuroimatonta arvostelua ✅
Kaikkien arvostelujen keskiarvo 4,5 ⭐️
Kirjoittaja: Annina Francioso 18. 02. 2020
Huulten iho on erittäin ohutta, minkä johdosta huulten lukuisat hiussuonet heijastavat huulille punaisen sävyn. Huulet ovat rakenteensa vuoksi alttiita monille ulkopuolisille ärsykkeille, kuten kylmälle viimalle, kuivalle sisäilmalle tai voimakkaalle auringon säteilylle.
Esimerkiksi tomaattien tai sitrushedelmien runsas käyttö pakkasilmalla saattaa saada huulet lehahtamaan kirkkaan punaiseksi ja herkistymään rohtumiselle, vaikkei yliherkkyyttä näille ruoka-aineille olisikaan. Tämä johtuu huulten vilkkaasta pintaverenkierrosta, joka saa huulet reagoimaan herkästi myös sisäisiin ärsykkeisiin.
Ruokayliherkkyydet, atooppinen ihottuma ja voimakkaasti hajustetut huulirasvat voivat olla huulten kuivumiselle ja rohtumiselle altistavia syitä. Hiivasienen aiheuttama sieni-infektio ja raudan tai sinkin imeytymishäiriöt puolestaan ilmenevät suupielten halkeiluna.
Huulissa ole lainkaan talirauhasia jotka tuottaisivat huulten suojaksi rasvaa, jonka vuoksi huulet saattavat rohtua etenkin talvella herkästi.
Rohtuneet huulet tarvitsevat vahaa sisältäviä huulirasvoja, jotka antavat parhaan suojan ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Samaan aikaan huulia on hyvä ravita myös sisäisesti.
B-vitamiinit mainitaan usein ihon suojamekanismien vahvistamisen ja huulten halkeilun yhteydessä. Niistä erityisesti B2 ja B3 -vitamiineilla on tärkeä rooli, sillä:
Tutkimuksissa on osoitettu myös B3 -vitamiinin ulkoisen käytön vahvistavan ihon suojamuuria vähentämällä ihon nestehukkaa. Elintavat vaikuttavat B -vitamiinien lisääntyneeseen tarpeeseen!
B -vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten elimistö ei varastoi niitä pitkäaikaisesti (paitsi B12). Puutteellinen saanti ruokavaliosta on harvinaista, sillä niiden parhaita lähteitä ovat punainen liha, kana ja kalkkuna. Manteli on pähkinöistä ylivoimaisesti paras B2 -vitamiinin lähde.
Liota mantelit yön yli ravintoaineiden imeytyvyyden parantamiseksi!
On kuitenkin hyvä huomioida, että B -vitamiinien saannin tarve voi kasvaa, sillä B -vitamiinivarastoja kuluttavat mm:
B3 -vitamiinin eri muodoista nikotiiniamidi on keholle käyttökelpoisin, sillä sen rakenne muistuttaa elimistössä esiintyvää bioaktiivista muotoa (NAD). Emme saa koskaan ravinnosta pelkkää yksittäistä B -vitamiinia, joten ravintolisäksi kannattaa aina valita aina yhdistelmätuote (poikkeuksena B12 vegaaneille).
Myös oluthiiva on luontainen B -vitamiinilisä sisäiseen käyttöön.
Sinkki on ihon terveydelle välttämätön hivenaine, joka on yhteydessä useisiin kehon toimintoihin kofaktorina (auttajana). Sinkin puutteen tiedetään aiheuttavan ihon rakenteen ja puolustusmekanismien heikkenemistä ja ihon kuivumista.
Elimistö ei varastoi sinkkiä, joten sitä on saatava jatkuvasti ravinnosta, mutta imeytyäkseen hyvin sinkki vaatii riittävän mahalaukun happamuuden. Hyviä sinkin lähteitä ravinnosta ovat kananmunan keltuainen, kurpitsansiemenet, hampunsiemenet ja naudanliha.
Ravintolisänä käytettynä sinkki kannattaa ottaa orgaanisessa bisglysinaattimuodossa, jonka keho pystyy helposti hyödyntämään.
Omega- rasvahapot ovat välttämättömiä terveen solukalvon rakennusaineita ja auttavat huulien ohuen ihon pysymistä terveinä ja kimmoisina.
Terveet solukalvot mahdollistavat huulien kyvyn sitoa itseensä nestettä.
A -vitamiini on vahva ihoa suojaava antioksidantti, joka vastaa ihosolujen uusiutumisesta. Tämän vuoksi A -vitamiini mainitaan aina iholle tärkeiden vitamiinien listalla.
A -vitamiini on rasvaliukoinen ja se varastoituu maksaan. Tästä syystä A -vitamiinin parhaaksi lähteeksi sopii kalaöljy, jossa A -vitamiinia on luontaisesti ja saanti tasapainossa öljyn rasvahappojen kanssa.
Ruoasta A -vitamiinia saa parhaiten eläinkunnan tuotteista, erityisesti maksasta ja kananmunan keltuaisesta, sillä niissä A -vitamiini on valmiiksi elimistön hyödyntämässä retinolimuodossa.
Kasvikunnan tuotteet sisältävät karotenoideija, jotka elimistössä muuttuvat retinoliyhdisteiksi. Karotenoidit antavat iholle antioksidanttista suojaa esimerkiksi auringon UV -säteilyä vastaan. Vahvin karotenoidi on astaksantiini, joka ei hapetu elimistössä.
VINKKI: Omenasiiderietikka aktivoi rasvojen pilkkoutumista tehostamalla huulille tärkeiden rasvalioukoisten vitamiinien ja rasvahappojen imeytymistä.
Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista